Home NieuwsNijmegen Wethouder wil meer goedkope woningen voor jongeren

Wethouder wil meer goedkope woningen voor jongeren

door Redactie

Wethouder Bert Velthuis wil meer goedkope woningen voor jongeren. Deze uitspraak deed hij als reactie op een uitpsraak van raadslid Giselle Schellekens, waarin zij de slechte positie van jongeren op de huurmarkt ter sprake bracht. 

PvdA-raadslid Giselle Schellekens meent dat veel jongeren in Nijmegen met weinig geld nu niet makkelijk aan een huurwoning kunnen komen. De appartementen in de woontoren Nimbus en de flats aan de Handelskade zijn voor deze doelgroep gebouwd, maar de huurprijs van deze woningen ligt meestal boven de 600 euro.  

Velthuis meldde dat er al een woningcorporatie bezig is met een woonvisie voor goedkope woningen met een prijs van maximaal 403 euro per maand. ‘Jongeren starten vaak met een kleine baan en hebben daardoor niet het geld om een huurwoning van 600 tot 700 euro per maand te betalen’, legt Velthuis uit. De woningen moeten volgens hem dienen als een tussenstap, tussen een kamer en bijvoorbeeld een koopwoning. Op die manier wil Velthuis jongeren tegemoet komen. ‘Ik kan me wel voorstellen dat het om tijdelijke contracten moet gaan, omdat mensen niet de rest van hun leven in zo’n goedkope woning kunnen blijven zitten.’ Andere woningcorporaties moeten dit voorbeeld gaan overnemen. 

 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen