Home NieuwsNijmegen Zeer grote brand met rook in Nijmegen

Zeer grote brand met rook in Nijmegen

door Redactie

Inwoners van Nijmegen in het centrum en het gebied rondom de brug De Oversteek ontvingen donderdagavond om 18.15 een NL-Alert met de mededeling de ramen en deuren te sluit. 

‘Zeer grote brand met rook in Nijmegen’, luidde het bericht. Omstanders vertellen dat er een ‘groenzwarte rook’ te zien is rond de recyclingfabriek waar de brand woedt op de Nijverheidsweg. Het brandende afval van het bedrijf, dat ijzer, metalen en elektronica recyclet, wordt momenteel uit elkaar getrokken. 

Goffertpark veilig
De veiligheidsregio Gelderland-Zuid adviseert om ramen en deuren te sluiten en vraagt ruimte op de weg voor hulpverleners. De brand zorgt voor geen veiligheidsproblemen rondom het Goffertpark, waar Phil Collins vanavond speelt. 

Op het officiele twitteraccount van veiligheidsregio Gelderland-Zuid zijn de actuele gebeurtenissen te volgen: crisisglz

 

UPDATE: De gemeten concentraties vormen geen direct gevaar voor de gezondheid. 

UPDATE 2: Om 20.17 werd een tweede NL-Alert verstuurd om te melden dat de ramen weer open kunnen. De brand is uit. De brandweer blust nog wel een paar uur na. Er kan ook nog wat stankoverlast zijn. 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen