Home Nieuws Opening nieuwe entree Erasmustoren feestelijk gevierd

Opening nieuwe entree Erasmustoren feestelijk gevierd

door Julia Meilink

Vanmiddag werd de nieuwe hoofdentree van het Erasmusgebouw gevierd. Met gebakjes en een optreden van de Literaire Boyband werden zowel studenten als universiteitsmedewerkers uitgenodigd stil te staan bij de vernieuwingen en de officiële opening van de gang en draaideur.

Hoewel de hoofdingang al meer dan een week in gebruik is, werd deze vanmiddag pas officieel geopend. Vanaf 12 uur schoolde een mix van mannen in pak en studenten zich samen bij een optreden van de ‘Literaire Boyband’. Toepasselijk, want in de band spelen drie oud-Radboudstudenten. De meeste studenten zijn er echter vooral om te profiteren van de gratis gebakjes.

Versnapering en verbeelding

Naast het optreden van de band wordt bij de gang richting het trappenhuis een expositie tentoongesteld. Daarin staan de winnaars van de kunstwedstrijd Give Erasmus Colour die de Radboud Universiteit eerder uitriep. Bij de medewerkers kwam Noortje Bakker als winnaar uit de bus met een spiegel waarop Erasmus wordt afgebeeld. Rondom het werk is een strip led-lichten aangebracht. Bij de studenten werd Bo Grisel als winnaar genoteerd. Met een borduurstuk gaf zij Erasmus kleur.  Naast de eerste plaats zijn ook de tweede en derde plaatsen tentoongesteld.

Rond half twee blijkt de plechtige bedoening al tot zijn einde te komen. Een medewerker van de RU trekt het rode tapijt weg voor de voeten van een aantal vertrekkende studenten: ‘Nu is het feestje wel weer afgelopen.’

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen