Home Nieuws Ringstraten centrum krijgen make-over

Ringstraten centrum krijgen make-over

door Redactie

De gemeente gaat verbeteringen doorvoeren bij de Vlaamsegas, de Tweede Walstraat en de Molenstraat. De wijk krijgt niet alleen een frisser uiterlijk, ook de veiligheid wordt verbeterd en er zullen nieuwe woningen worden gebouwd. Daarnaast krijgt het gebied een nieuwe naam: ‘t Eigen Kwartier.

De afgelopen jaren zijn door middel van extra politie-inzet, camerabewaking en fraaie muurschilderingen de eerste stappen gezet om het gebied veiliger en toegankelijker te maken voor bewoners en bezoekers. De gemeente heeft daarnaast nog meerdere lange termijn plannen op de agenda staan die zijn opgesteld samen met de bewoners, ondernemers en andere betrokkenen.

War on drugs
Bezoekers en bewoners van de Tweede Walstraat en de Vlaamsegas ervaren momenteel namelijk overlast van rondhangende personen, drugsdealers, verkeer en geluid. De gemeente wil dit verminderen door coffeeshops en nachtwinkels gedeeltelijk te vervangen door hippe dagzaken. Om dit te bewerkstelligen heeft de gemeente onder andere een pand opgekocht om te voorkomen dat hier nog een coffeeshop zich zou vestigen. Bij de Eibrachtstraat zijn inmiddels ook plantenbakken geplaatst waardoor auto’s niet meer door deze passage kunnen. Drugsdealers in het gebied zouden daardoor minder mobiel zijn. 

Woningen 
Om de wijk niet alleen veilig maar ook aantrekkelijk te maken zijn de gekleurde vlakken die de Vlaamsegas sieren inmiddels aangevuld met zwart-witte bloemschilderingen door kunstenaar Remco Visser. Eerder zijn de ruiten in het gebied, net als in de rest van de Nijmeegse binnenstad, al versierd in verband met het kunstfestival The Big Draw Nijmegen. De nieuwe woningen die gebouwd zullen worden in de wijk zijn gepland rond de Vlaamsegas en Tweede Walstraat. Het zal een mengeling worden van zowel duurdere als goedkopere woningen, waaronder woningen met gemeenschappelijke voorzieningen.

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen