Home NieuwsRadboud Universiteit Afschaffing boetes UB

Afschaffing boetes UB

door Irene Wilde

Vanaf 3 september hoeven studenten geen boete meer te betalen wanneer ze hun boeken te laat inleveren bij de Universiteitsbibliotheek (UB).

Voorheen werd bij de UB gewerkt met een systeem waarin studenten na een paar herhaaldelijke waarschuwingen een boete moesten betalen en in het systeem geblokkeerd werden. Deze boete is nu afgeschaft, maar studenten worden wel nog steeds geblokkeerd, waardoor ze geen nieuwe boeken meer kunnen lenen.

Afdelingshoofd van de UB, Rufi Verstraaten, hoopt dat dit ervoor zorgt dat studenten hun boeken sneller inleveren. ‘We hoorden wel eens dat studenten hun boeken niet inleverden omdat ze dan een boete moesten betalen. We hopen dat we hiermee die drempel verlagen.’ Het komt nu regelmatig voor dat je als student lang moet wachten voordat een gereserveerd boek beschikbaar wordt. Verstraaten denkt dat dit probleem zo ook opgelost wordt. ‘Studenten worden nu al na een week geblokkeerd in het systeem. Ze zullen dan eerder naar de UB gaan om de boeken die ze thuis nog hebben liggen in te leveren.’

Studenten hoeven zich geen zorgen te maken dat de UB door het afschaffen van de boetes moet gaan bezuinigen. Volgens Verstraaten is het aandeel van de boetes op de begroting zo klein dat dit makkelijk opgevangen kan worden.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen