Home NieuwsRadboud Universiteit AIESEC geeft les over duurzaamheid

AIESEC geeft les over duurzaamheid

door Redactie

Nijmegen is dit jaar in de ban van duurzaamheid vanwege de benoeming tot Green Capital en ook studentenorganisaties kunnen niet achterblijven. Daarom organiseert leiderschapsorganisatie AIESEC woensdag een zogeheten YouthSpeak Forum om middelbare scholieren te onderwijzen over dit thema.

De onderwijsdag is een landelijk initiatief, waarbij studenten van AIESEC workshops aanbieden over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Dit zijn doelen die voor het jaar 2030 moeten worden behaald, zoals het terugdringen van armoede en het tegengaan van klimaatverandering. Omdat ook in Nederland nog veel te winnen valt, moeten ruim 2000 scholieren in tien steden les krijgen over dingen die zij kunnen doen in het dagelijks leven om bij te dragen aan deze ontwikkelingsdoelen, bijvoorbeeld minder vlees eten of korter douchen. Studenten zullen na een korte stoomcursus op woensdagochtend les geven aan 174 scholieren op het Mondial College in Nijmegen-West.

‘Door het verspreiden van kennis over de sustainable development goals hopen wij een jonger publiek aan te trekken om hen zo meer bewust te maken van wat er in de wereld gebeurt’, aldus Fleur Janssen, vicevoorzitter financiĆ«n en externe betrekkingen van AIESEC Nijmegen. Op die manier hoopt de organisatie jongeren van verschillende achtergronden te inspireren en het gesprek over duurzaamheid te stimuleren.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter