Home NieuwsRadboud Universiteit AKKUraatd maakt nieuw verkiezingsprogramma bekend

AKKUraatd maakt nieuw verkiezingsprogramma bekend

door Redactie

Als tweede partij heeft AKKUraatd haar verkiezingsprogramma gepresenteerd.

Kenmerkend voor het programma van AKKUraatd de afgelopen jaren zijn vier hoofdpijlers waar de partij voor wil strijden. De vier pijlers zijn: goed onderwijs, studentenleven voor iedereen, een duurzame universiteit en sterke medezeggenschap. Ten opzichte van vorig jaar verschilt alleen het tweede punt, die toen de titel ‘een bruisend studentenleven’ droeg. Klik hier om het programma te lezen.

Als je alleen op de titels van de pijlers afgaat zie je weinig verschil ten opzichte van het voorgaande verkiezingsprogramma, maar als je iets verder in het boekje kijkt zijn er verschillen op te merken. Zo pleit AKKUraatd dit jaar voor een afschaffing van de aanwezigheidsplicht bij colleges en een dringend studieadvies in plaats van een bindend studieadvies. AKKUraatd wil ook een duurzaamheidsplatform oprichten waarbij een brug moet worden geslagen tussen student en maatschappij. Toch klinken sommige punten bekend in de oren: er moet nog steeds een studentlid in het College van Bestuur komen en de bibliotheken op campus moeten langer open blijven.

Afgelopen maandag presenteerde asap al haar tienpuntenlijst waarmee ze de studentenverkiezingen in gaan. De verkiezingen vinden plaats 29 mei tot en met 1 juni.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen