Home NieuwsRadboud Universiteit AKKUraatd spreekt zich uit tegen plannen voor Honours

AKKUraatd spreekt zich uit tegen plannen voor Honours

door Redactie

AKKUraatd heeft dinsdag in een persbericht laten weten tegen de plannen voor de nieuwe invulling van de Radboud Honours Academy (RHA) te gaan stemmen. De studentenpartij is het niet eens met de ideeën die nu op tafel liggen en de manier waarop studenten bij de kwestie betrokken worden.

De stemming over de plannen voor het Honoursprogramma vindt plaats tijdens de Gezamenlijke Vergadering (GV) op 4 december. Het is niet de eerste keer dat er gedoe is over de financiën van de Radboud Universiteit (RU): afgelopen juni veroorzaakte de begroting van de RU veel commotie. Een van de grote pijnpunten was toen dat een vrij groot deel van het geld dat is vrijgekomen met de invoering van het leenstelsel naar de RHA gaat. Dit bedrag zou volgens de medezeggenschap echter alle studenten ten goede moeten komen. Mede daarom stemde AKKUraatd destijds tegen de begroting. Uiteindelijk stemde een meerderheid van de USR toch in met de begroting. Daarbij is wel afgesproken dat de studenten nu hun zegje mogen doen over de manier waarop Honours ingericht gaat worden. AKKUraatd is echter ontevreden met de manier waarop dit gebeurt. ‘Het College geeft nu invulling aan die afspraak door ons te laten stemmen over een paar kantjes zonder enige inhoud’, laat USR-lid Stijn van Uffelen in het persbericht weten. Er is volgens de studentenpartij te weinig bekend over de kosten die aan de plannen zijn verbonden en er is veel onduidelijk over wat er precies gaat gebeuren. Eerder speelde de RU nog met het idee om de RHA als proeftuin te gebruiken voor nieuwe vormen van onderwijs, maar volgens AKKUraatd komt daar weinig van terecht. Bovendien zouden veel onderwijsvormen al in de praktijk worden toegepast. ‘Wat blijft er dan over van die ambitie om als proeftuin te dienen?’ concludeert Van Uffelen.

De andere partijen die deelnemen aan de GV hebben vooralsnog niet laten weten hoe zij tegenover de nieuwe ideeën voor de RHA staan. Het zal dus begin december moeten blijken of de plannen van de RU het daadwerkelijk gaan halen. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen