Home NieuwsRadboud Universiteit Amnesty plaatst gele stoelen tegen discriminatie

Amnesty plaatst gele stoelen tegen discriminatie

door Redactie

De campus van de Radboud Universiteit (RU) is sinds maandag bezaaid met geel geschilderde stoelen en krukken. Op het zitmeubilair is een intrigerende quote gespoten: #itseverywhere. Na een dag vol verbaasde blikken van voorbijgangers maakte Amnesty International Student group Nijmegen (AISN) dinsdag bekend dat zij achter deze actie zitten.

De gele stoelen zijn onderdeel van een nieuwe campagne van AISN die gefocust is op het aankaarten van discriminatie onder studenten. De leus it’s everywhere verwijst naar het feit dat discriminatie bijna iedereen overkomt, ook zonder dat mensen zich er van bewust zijn. Het gaat bij de campagne om discriminatie in de breedste zin, van internationale studenten die geen kamer kunnen krijgen tot het feit dat er weinig vrouwen te vinden zijn in een topfunctie. ‘De stoelen zijn slechts een klein onderdeel van een grotere campagne om aandacht te vragen voor allerlei vormen van discriminatie’, vertelt Anna Balser, voorzitter van AISN. 

Als onderdeel van de campagne wordt ook een ‘living room‘ op het Erasmusplein georganiseerd. Ge├»nteresseerden kunnen donderdag tussen 11:00 uur en 15:00 uur plaatsnemen voor de Refter om te praten over dit thema onder het genot van een gratis bakje koffie. Op die manier hoopt AISN mensen meer bewust te maken van subtiele vormen van discriminatie en een begin te maken met het bestrijden daarvan. 

Niet alleen op de RU zijn de opvallende kanariegele meubels te bewonderen. Ook op campussen in de rest van Nederland zijn stoelen geplaatst, onder andere in Maastricht, Leiden en Wageningen. Hiermee is het volgens Balser een van de eerste nationale acties tegen discriminatie die georganiseerd wordt door studenten. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen