Home NieuwsRadboud Universiteit ANS bezocht: Opening SPAR University

ANS bezocht: Opening SPAR University

door Redactie

Afgelopen maandagochtend was het zover, de SPAR University op de campus van de RU opende haar deuren. Vanaf nu kunnen mensen op de campus elke doordeweekse dag langskomen voor een croissant of voor producten als spaghetti en paractamol. ANS nam een kijkje bij de officiële opening en deed haar eerste boodschapjes.

Tekst en foto’s: Tom Plaum

Lintes knippenLintjes knippen
Vlak voor de opening van de SPAR University verzamelt zich al een klein groepje van pers en Radboudiaanse hoogwaardigheidsbekleders zich voor de ingang van de nieuwe supermarkt. Binnen maakt het personeel zich klaar om de eerste klanten uit hun bestaansgeschiedenis te kunnen ontvangen. Eigenlijk zou de supermarkt vorige week worden geopend, maar waarschijnlijk vanwege problemen met de brandveiligheid werd het een week uitgesteld. Vandaag mogen Erwin Binneveld, directeur Nieuwe Klanten van SPAR University, Wilma de Koning, vicevoorzitter van het College van Bestuur van de RU, en Dennis Walraven, voorzitter van de Universitaire Studentenraad, het spits afbijten. Alle drie spreken ze kort over hoe fijn het is dat er eindelijk een campussupermarkt is. Na deze korte speeches knippen ze het symbolische lintje door en mogen de eerste klanten naar binnen.

Relatief goedkoop
Als je de schuifdeuren passeert valt meteen op dat de winkel vrij groot is. Als je van buiten naar binnen gluurt lijkt de winkel krap opgezet, maar dat valt binnenin de winkel zeker mee. Tussen de schappen door is er genoeg ruimt om rustig te slenteren langs het assortiment. Vooraan in de winkel zijn vooral gekoelde producten zoals vleeswaren te vinden. Daarnaast liggen er chips, koeken en andere tussendoortjes op de klanten te wachten. Als je richting het brood achterin de winkel loopt, kan je dingen kopen als pasta, toiletpapier en pindakaas. SPAR University focust ook op gezonde voeding en schuift dat niet onder stoelen of banken. Aan de groene linkermuur van de winkel prijkt groot in neonletters de leus ‘Super Healthy’. Hier kunnen alle foodjunkies terecht voor hun notenrepen en andere gezonde producten. Ten slotte is het assortiment vrij uitgebreid en heeft het ook een schappelijke prijs. Zo kost een pakje Vifit drinkyoghurt 1,20 euro, terwijl je in De Refter 2,25 euro neertelt voor hetzelfde product.

PinguinStudentikoze slagzinnen
De SPAR University an sich ziet er strak uit en heeft net als het Cultuurcafé een industrieel interieur gekregen. De supermarkt laat echter wat steken vallen als het gaat om pakkende slogans op en boven de schappen en op de winkelruiten. Aan de buitenkant van de winkel prijkt de leus ‘Where stories and products come together’, en in de koelschappen wordt de klant schrik aangejaagd door een foto van een boze pinguïn met de waarschuwing ‘wees snel, hij bijt’. De slogans zijn goed bedoeld, maar komen over als een geforceerde manier om studentikoos te lijken. Het weerhoudt de RU-studenten er niet van om de SPAR University links te laten liggen. Terwijl de winkel pas een half uur open is vormen zich voor de zelfscankassa’s al rijen met nieuwsgierige klanten die hun eerste campusboodschappen willen afrekenen. Het laat zien dat de supermarkt nu al een meerwaarde heeft op de campus van de RU. De Aldi in Brakkenstein en de AH Daalseweg hebben er een nieuwe concurrent bij.Supermarkt groot

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen