Home NieuwsRadboud Universiteit ANS toch welkom in Elinor Ostromgebouw

ANS toch welkom in Elinor Ostromgebouw

door Redactie

Hoewel de Faculteit der Managementwetenschappen (FdM) eerder liet weten geen behoefte te hebben aan ANS-bakken, zijn ze na een beschuldiging van censuur snel van mening veranderd.

‘Wij hebben als faculteit besloten dat wij geen bakken binnen de faculteit geplaatst willen hebben’, liet de FdM nog geen twee maanden geleden weten. Naar aanleiding van vragen tijdens de Gezamenlijke Vergadering van vorige week, voelde de faculteit zich echter gedwongen toe te geven dat onafhankelijke journalistiek belangrijk is. De faculteit laat in een mail aan ANS en Vox weten dat ze hun nieuwe onderdak enkel ‘een beetje strak en opgeruimd’ willen houden. ‘In praktijk valt het gelukkig mee met het beperken van de persvrijheid’, aldus Huub Looijmans, secretaris-directeur van de FdM. Gelukkig maar! Een excuus vanuit de faculteit is overigens ver te zoeken. Liever vallen ze terug op het goede oude smoesje van elke bestuurlijke laag binnen de Radboud Universiteit: er was slechts sprake van een miscommunicatie.

De nieuwe editie van ANS is vanaf deze week weer overal te vinden in de gele bakken op de Radboud Universiteit, zelfs in het Elinor Ostromgebouw. Daar is ANS te vinden bij het studiecentrum op de begane grond, de studentenlounge op de eerste verdieping en de docentenlounge op de tweede verdieping. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen