Home NieuwsRadboud Universiteit ANS zoekt redacteuren

ANS zoekt redacteuren

door Redactie

Het Algemeen Nijmeegs Studentenblad (ANS) zoekt nieuwe redacteuren voor zowel de website als het blad!

Sinds 1986 is ANS het studentenblad van de Radboud Universiteit. ANS werd opgericht door drie studenten, verscheen de eerste tien jaar als krant, vervolgens als magazine, en ging vanaf 2005 ook online. In al deze jaren vormden ieder jaar weer nieuwe studenten de hoofdredactie en redactie van ANS, van wie een groot aantal uiteindelijk in de journalistieke wereld werk vond. Oud-ANS’ers kwamen bijvoorbeeld al terecht bij de Volkskrant, NRC Handelsblad en Trouw. Het redacteurschap is dus een nuttige, maar vooral een heel leuke ervaring. 

Redacteur blad
Als bladredacteur werk je mee aan de invulling van het papieren blad. ANS verschijnt zeven keer per jaar en wordt verspreid over de campus en de binnenstad van Nijmegen. Als redacteur beslis je mee over de onderwerpen die in het blad verschijnen en schrijf je grote stukken zoals interviews, reportages of opiniestukken. Je komt op plekken waar je normaal niet zou komen, zoals bij een oefening van hulpdiensten bij een chemische wapenaanval of achter de schermen bij de Gelderlander. Daarnaast ga je in gesprek met bekende personen zoals Rob Jetten of Yentl en de Boer. 

Redacteur website
Als webredacteur ben je medeverantwoordelijk voor alle content die op de website van ANS verschijnt. Samen met de hoofdredacteur van de website en andere webredacteuren werk je aan nieuwsberichten en langere artikelen zoals interviews en reportages. Je leert in te spelen op de dagelijkse actualiteit in Nijmegen en op de universiteit, interessante invalshoeken voor artikelen te bedenken en de juiste mensen te bellen. Je bezoekt musea en interviewt interessante en actuele persoonlijkheden zoals stand-up comedian Steven Brunswijk of schrijver Thomas Olde Heuvelt. Je ontwikkelt je journalistieke vaardigheden en krijgt veel vrijheid om eigen ideeën aan te dragen.

Een bestuursfunctie bij ANS is bovenal heel gezellig en leerzaam. Hou je van schrijven en lijkt het je leuk om je met een parttime bestuursfunctie in te zetten voor het blad of voor de website? Stuur dan een mail naar redactie@ans-online.nl, of kom binnenlopen bij ons kantoor onder het Gymnasion. De koffie en thee staan klaar! 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen