Home Nieuws Asap heft zichzelf toch niet op

Asap heft zichzelf toch niet op

door Jochem Bodewes

Bij de algemene ledenvergadering (ALV) die studentenpartij asap gisterenavond hield, is met grote verdeeldheid besloten de partij niet te ontbinden. asap kampt met grote problemen die de aanleiding gaven een opheffing te overwegen. In plaats daarvan wordt er nu intern aan een doorstart gewerkt.


Voor de zelfontbinding was een tweederde meerderheid vereist, die niet werd behaald op de ALV. ‘De verhouding lag ongeveer rond de fifty-fifty’, licht Annelies Ekelmans, voorzitter van de partij, toe. Een paar leden die voor de opheffing stemden verlieten vervolgens de vergadering. ‘Ik denk niet dat zij nog betrokken blijven binnen asap’, aldus Ekelmans.

Eind juni liet asap weten zoveel moeite te hebben met ledenwerving en effectieve medezeggenschap dat er intern twijfel heerste over de toekomst van de partij. Om deze problemen te verhelpen heeft een groep leden nu een doorstartstrategie geschreven die gisterenavond wel op een meerderheid kon rekenen. Naast deze strategie zal het nieuwe bestuur, dat binnenkort aantreedt, de structuur van de partij hervormen. Zo zal er worden geprobeerd asap alsnog toekomstbestendig te maken.

AKKUraatd positief

Jasmijn Vos, fractievoorzitter van AKKUraatd, is blij met het voortbestaan van de studentenpartij. ‘Wanneer de door asap verkozen leden ondersteund worden door de partij, kunnen we waarschijnlijk een beter inhoudelijk gesprek hebben en als Universitaire Studentenraad in zijn geheel meer bereiken.’ Ook voor de democratie binnen de studentenraad vindt zij dit een positieve ontwikkeling. ‘We hebben allebei onze eigen standpunten. Het is belangrijk dat studenten hier iets uit kunnen kiezen en ze niet een partij wordt opgelegd.’

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen