Home NieuwsRadboud Universiteit asap komt met eigen verkeersveiligheidsplannen

asap komt met eigen verkeersveiligheidsplannen

door Redactie

Studentenpartij asap heeft een notitie gestuurd naar de gemeente Nijmegen en het College van Bestuur (CvB) van zowel de HAN als de RU om de verkeersproblemen op de campus op te lossen. 

Delano van Luik, fractielid van asap in de USR, legt uit hoe de ideeën tot stand zijn gekomen. ‘In de afgelopen Gezamenlijke Vergadering met het CvB stelden we in de rondvraag de vraag of het College aandacht besteedde aan de verkeersveiligheid. CvB-voorzitter Gerard Meijer antwoordde toen dat het College in overleg was met de gemeente en het CvB van de HAN, om op zoek te gaan naar oplossingen.’

Om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen, bedacht asap verschillende ideeën om verkeersongelukken te kunnen voorkomen. Een simpele vluchtheuvel op de Kapittelweg en een dubbel gelaagde rotonde bij de Heyendaalseweg en Erasmuslaan kwamen hieruit voort. Van Luik: ‘We hebben nog niet gekeken naar de praktische kant van de ideeën. We zijn een studentenpartij, geen beleidsmedewerkers. De bedoeling is om met deze plannen een discussie aan te gaan met het CvB met betrekking tot de verkeersveiligheid. Hopelijk zetten de ideeën het College aan tot creatief nadenken.’ Van Luik noemt het plan van het CvB om het kruispunt van de Heyendaalseweg, Houtlaan en d’Almarasweg om te toveren tot een rotonde een stap in de goede richting.

Eerder dit jaar werden al verschillende ideeën om de verkeersveiligheid op de campus te verbeteren besproken in de Nijmeegse gemeenteraad. Oplossingen zijn er tijdens die vergadering niet gekomen. 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen