Home NieuwsRadboud Universiteit ITS: ‘Begrip voor sluiting’

ITS: ‘Begrip voor sluiting’

door Redactie

Gisteren werd bekend dat het College van Bestuur (CvB) het Instituut voor Toegepaste Sociale Wetenschappen (ITS) wil opheffen.

Het ITS
Het ITS is een non-profit onderzoeksinstituut dat gespecialiseerd is in sociaal-wetenschappelijk onderzoek, beleidsadvies, bedrijfsonderzoek en kennisoverdracht. Het instituut heeft als doel een bijdrage te leveren aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. In het verleden deed het ITS bijvoorbeeld onderzoek naar de integratie en arbeidsparticipatie van vluchtelingen in Nederland. Het ITS is een op de marktgerichte partij die geen onderdeel is van de Faculteiten.     

Aanleiding sluiting
De aanleiding voor de sluiting van het ITS zijn aanhoudende tegenvallende financiële resultaten. Volgens prognoses zou het instituut dit jaar een verlies lijden van zevenhonderdduizend euro. Zeventig medewerkers komen hierdoor mogelijk op straat te staan. De RU zoekt naar mogelijkheden om binnen of buiten de universiteit passend werk voor hen te vinden. ‘‘Er wordt een reorganisatieplan opgesteld dat ter advies wordt voorgelegd aan de Ondernemingsraad.’, aldus Martijn Gerritsen, woordvoerder van de Radboud Universiteit.

Eddy Hus, interim directeur van het ITS, meldt dat men het in het onderzoeksinstituut al wel enigzins had zien aankomen. ‘Veel mensen waren geëmotioneerd, maar er is wel begrip voor de beslissing.’ Medewerkers van het instituut hebben in gesprekken zelf al ideëen geopperd over waar ze terecht zouden kunnen komen. ‘Met deze partijen gaan we nu in gesprek.’

Cursusevaluaties en Nationale Studentenenquete
Ook de cursusevaluaties en de Nationale Studentenenquete worden door het ITS ingevoerd en uitgewerkt. Volgens Hus zullen deze ondergebracht worden bij een andere afdeling op de RU. ‘In de toekomst zullen deze gewoon op eenzelfde manier worden uitgevoerd, zoals nu het geval is.’ Meer hierover zal in de komende weken bekend worden.   

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen