Home NieuwsRadboud Universiteit Boodschappen doen met een Tikkie

Boodschappen doen met een Tikkie

door Redactie

Lange wachtrijen bij de zelfscankassa’s van de SPAR University rond de lunch zijn nu nog de normaalste zaak van de wereld. Als het aan het supermarktconcern ligt, is dit binnenkort echter verleden tijd, want dan kan iedereen zijn boodschappen afrekenen op een smartphone. 

Met het nieuwe systeem, met de kekke naam ‘SKIPPEN’, kunnen klanten een app gebruiken om hun boodschappen te scannen. Het afrekenen gebeurt vervolgens ook op een smartphone, met een betaalopdracht via Tikkie. Waar SPAR University eerder de cassière al de deur uitdeed met de invoering van zelfscankassa’s, is nu dus ook de kassa zelf aan de beurt. Klanten profiteren maximaal van dit nieuwe systeem doordat ze sneller de technobeats en de onaangename Engelse slogans kunnen ontvluchten. Daarnaast kan de SPAR met de app bergen data verzamelen om boodschappen doen tot een nog persoonlijkere ervaring te maken, bijvoorbeeld met speciale appdeals, of met informatie over het aantal calorieën in een product. Of dat wenselijk is, is natuurlijk de vraag, maar het komt in elk geval het shopgemak ten goede. SPAR University is overigens niet bang dat het nieuwe systeem diefstal in de hand zou kunnen werken. ‘Wij denken en geloven dat naarmate wij vertrouwen vergroten, diefstal zal afnemen. Dat is ook iets dat komt uit onze testgroepen studenten’, aldus Erwin Binneveld, Ondernemer en Founder bij SPAR University.

De nieuwe manier van betalen wordt volgende week woensdag gelanceerd bij de SPAR University op de Hogeschool Utrecht. In de loop van het jaar moet het ook bij de acht andere filialen mogelijk worden om de rij voorbij te lopen met je boodschappen in de hand. Op dit moment is nog niet precies bekend wanneer het nieuwe systeem in Nijmegen zal worden ingevoerd, laat Binneveld weten. Omdat hier geen alcohol en tabak wordt verkocht, is Nijmegen waarschijnlijk snel aan de beurt, want daardoor hoeft geen rekening te worden gehouden met leeftijdscontrole. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen