Home NieuwsRadboud Universiteit Brandalarm Gymnasion wederom afgegaan

Brandalarm Gymnasion wederom afgegaan

door Redactie

Voor de tweede keer in één week ging het brandalarm in het Gymnasion maandagochtend af. Zowel ontruimde studenten als de veiligheidsdiensten zelf lijken de alarmen niet al te serieus te nemen.

Waar afgelopen donderdag het Gymnasion ontruimd werd vanwege een wasmachine die in brand stond in het schoonmaakhok, ging het vandaag om een oefening vertelt een van de portiers van het Elinor Ostromgebouw (EOS). Het sportcentrum bleef toegankelijk voor studenten, in het EOS werd omgeroepen om het gebouw rustig te verlaten. Hoewel de studenten dit braaf deden, was er veel onduidelijkheid over de situatie.

Het alarm ging sporadisch af en mensen van de veiligheidsdienst kwamen zelf pas laat naar buiten. De studenten die zich buiten op het gras hadden genesteld op de berm hadden gezet waren duidelijk niet onder de indruk. De onduidelijkheid van de situatie en het feit dat het alarm in het Gymnasion de laatste tijd vaker is afgegaan leidde ertoe dat sommigen toch weer terug de verenigingskamers de kantoortjes in gingen terwijl het alarm nog afging. Nadat de oefening voorbij was, was het nog steeds niet duidelijk dat het om een oefening ging. De meeste studenten leken zich hier niet echten druk om te maken en waren vooral blij dat ze weer naar binnen konden.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen