Home NieuwsRadboud Universiteit Bussemaker gaat instellingsaccreditatie-pilot aanpassen

Bussemaker gaat instellingsaccreditatie-pilot aanpassen

door Redactie

Minister Bussemaker van Onderwijs is bereid haar pilot van de instellingsaccreditatie voor hogescholen en universiteiten te veranderen. Gisteren meldde ze dit in een debat met de Tweede Kamer.

De pilot, die door Bussemaker in juni dit jaar werd bekendgemaakt, houdt in dat drie hogescholen en drie universiteiten hun eigen opleidingen mogen beoordelen. Binnen de Tweede Kamer is er veel kritiek op de huidige vorm van de pilot van de minister van de partijen SP en GroenLinks, maar ook van coalitiepartner VVD.

Tegenover haar critici zei Bussemaker dat zij graag ‘terug naar de tekentafel wil’. Een voorwaarde is wel dat de kritische partijen dan aan haar vertellen hoe de pilot opnieuw moet worden ingevuld. ‘Ik ben bereid om over alles na te denken, maar dan moet ik wel houvast hebben’, vertelde de minister tijdens het debat. Ze wil graag meer draagvlak voor de eventuele veranderingen binnen de pilot, dus besloot ze om een nieuwe brief te gaan schrijven naar de Kamer over de plannen van de toekomstige instellingsaccreditatie. Deze brief zal binnenkort naar het parlement worden toegestuurd en zal het debat worden hervat.

ANS schreef in kader van de instellingsaccreditatie een opinieartikel

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen