Home NieuwsRadboud Universiteit Campus heeft eigen glazen huisje

Campus heeft eigen glazen huisje

door Redactie

Tot vijf uur vanmiddag heeft de campus zijn eigen editie van het Glazen Huis. Op het Pieter Bondamplein voor het Cultuurcafé heeft studentenfractie AKKUraatd een plastic glazen huisje opgebouwd, waar ze met kerstliederen op de achtergrond wafels en chocolademelk verkopen voor Serious Request. Ook kan je een plaatje aanvragen, net zoals bij het volwassen Glazen Huis.

De wafels, die voor een euro over de toonbank gaan, zijn een familierecept van een van de fractieleden van AKKUraatd. ‘Eén euro voor een wafel blijft wel op de lijn van een studentenbudget, maar sommige mensen zijn wat guller en geven iets extra’s’, vertelt Frank Huis in ‘t Veld, fractielid van AKKUraatd. Hij schudt met de collectebus om te laten horen hoeveel erin zit. Dinja de Vries, fractievoorzitter van AKKUraatd in de USR, voegt daaraan toe: ‘We hebben geen streefbedrag, maar elke euro is mooi meegenomen.’

De leden van de studentenpartij zullen het verzamelde geld persoonlijk naar de brievenbus van het Glazen Huis in Breda brengen. ‘Daarna gooien we alle overgebleven chocolademelk er ook even achteraan’, grapt Huis in ’t Veld. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen