Home NieuwsRadboud Universiteit Campus krijgt eigen supermarkt

Campus krijgt eigen supermarkt

door Redactie

In 2017 komt er op de campus van de Radboud Universiteit (RU) een supermarkt. De wandelingen naar de Aldi in Brakkenstein zijn dus bijna verleden tijd.

Wat de precieze locatie van de supermarkt zal zijn, is nog onbekend, maar er wordt gekeken of de benedenverdieping van het Erasmusgebouw geschikt is. Volgens de Gezamenlijke Vergadering (GV) van 11 april worden er daarom gesprekken gevoerd met Radboud Honours Academy en de Faculteit Letteren die nu op de begane grond van het Erasmusgebouw zitten. Spar en Albert Heijn To Go zijn volgens de GV kanshebbers voor de supermarkt. De Refter zal gewoon open blijven.

Het universiteitsbestuur wil volgens de woordvoerder op deze manier stimuleren dat studenten meer tijd doorbrengen op de campus. Een werkgroep onderzocht hoe de campus aantrekkelijker kan worden gemaakt en deze deed de aanbeveling tot het vestigen van een supermarkt. Andere voorstellen om de campus aantrekkelijker te maken, waren het creëren van meer groepswerkplekken en meer studentenbanen, slimmer roosteren en het bouwen van een cultuurcentrum. 

Het laatste voorstel leidde uiteindelijk niet tot een compleet cultuurcentrum. Hopelijk verschijnt op de campus nu wel een volledige supermarkt, want hagelslag zonder brood; dat is ook zo wat.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter