Home NieuwsRadboud Universiteit Computer bezet houden in UB voorbij

Computer bezet houden in UB voorbij

door Redactie

Een computer in de UB voor ontelbare uren bezet houden is binnenkort verleden tijd. Vanaf volgende maand zullen computers die 45 minuten niet worden gebruikt vrij komen voor andere studenten. Dat meldt de Vox.

Nu komt het vaak voor dat veel studenten een computer claimen, hun jas en tas op de stoel achterlaten om vervolgens uitgebreid te gaan lunchen in De Refter. Dit leidt tot frustraties bij andere studenten, die de computers nodig hebben om bijvoorbeeld te leren voor een tentamen of om een essay te schrijven. Daarom wordt er vanaf 6 maart een nieuw systeem op de computers in de UB ingevoerd, dat ervoor zorgt dat een computer beschikbaar wordt na 45 minuten als deze niet wordt gebruikt. Zo worden de computers een stuk efficiënter gebruikt en zijn er een stuk minder gefrustreerde studenten.

De studenten die hun computer lang achterlaten hoeven niet bang te zijn dat hun bestanden worden weggegooid als de computer automatisch wordt uitgelogd. De documenten worden eerst netjes opgeslagen, voordat de computer zichzelf afsluit. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen