Home NieuwsRadboud Universiteit [Update] Contract oud-bestuurslid Honours Academy Rouwenhorst ontbonden

[Update] Contract oud-bestuurslid Honours Academy Rouwenhorst ontbonden

door Redactie

Het contract van voormalig Honoursprogrammamaker Han Rouwenhorst zal na dit collegejaar beëindigd worden. Dat liet de Radboud Universiteit (RU) vandaag weten. Rouwenhorst werd eerder dit collegejaar door het College van Bestuur (CvB) op non-actief gesteld naar aanleiding van vermeende ongeregeldheden bij de Honours Academy. 

Reactie RU
‘De heer Rouwenhorst en de Radboud Universiteit hebben in goed onderling overleg besloten de arbeidsovereenkomst tussen partijen met ingang van 1 september 2016 te beëindigen’, aldus woordvoerder van de RU Martijn Gerritsen. Verder wilde hij over de inhoud van dit overleg niets kwijt.

De Honours-soap
Het oud-bestuurslid raakte in 2014 in opspraak omdat hij beschuldigd werd van het seks hebben met studenten en van dronkenschap. Deze aantijgingen werden anoniem gemeld bij het CvB, waarop die een commissie opzette om de beschuldigingen te onderzoeken. De commissie kwam tot de conclusie dat de werksfeer binnen de Honours Academy was verziekt, maar dat het niet nodig was om de oud-medewerkers te ontslaan. Ondanks deze conclusie zette het CvB het gehele Honours Academy-bestuur op non-actief en onthief het later uit haar functie.

Rouwenhorst vocht zijn ontslag echter aan bij de rechter, omdat hij de beschuldigingen van de RU onterecht vond. In januari dit jaar werd door de rechter geoordeeld dat Rouwenhorst niet mocht worden ontslagen en dat hij een symbolische schadevergoeding van 10 euro zou krijgen, die moest worden gedoneerd aan het Stichting Nijmeegs Universiteitsfonds. Ondanks deze uitspraak bleef hij op non-actief staan. Rouwenhorst kreeg eerherstel, maar nu zullen de wegen van de RU en het oud-bestuurslid van Honours dus alsnog scheiden.

Reactie Rouwenhorst
Rouwenhorst laat in een reactie weten dat ‘het goede overleg nadrukkelijk wederzijds was’. ‘Toen het CvB mijn contract op 12 januari van de rechter niet mocht laten ontbinden, was daar herstel van mijn reputatie. Mijn werk bij de Honours Academy was echter voorbij, maar ik kreeg nog wel salaris en ik heb mijn tijd goed besteed.’ Rouwenshorst laat daarnaast weten dat hij nu nieuw werk zoekt, maar dat hij zijn carrière niet bij de Radboud universiteit zal vervolgen. 

Update: dinsdag 12 april 2016
Gisteravond kwam Rouwenhorst zelf met een schriftelijke verklaring. Hij geeft hierin aan dat de uitspraak van de rechter hem ‘voldoende herstel van zijn eer en reputatie bood’, maar dat zijn baan bij de Radboud Honours Academy desondanks vergeven was. ‘Een alternatieve functie die ook maar enigermate leek op hetgeen ik deed, was er niet’, stelt Rouwenhorst, waarop hij heeft besloten om een eigen excellentietraject te beginnen. Dit traject, waarbij ‘de beste studenten de kans krijgen om op een hoog niveau kennis te maken met organisaties en bedrijven’ door een stage van drie maanden, moet in september van start gaan. 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen