Home NieuwsRadboud Universiteit GV verdeeld over verbod fietsflyeren

GV verdeeld over verbod fietsflyeren

door Redactie

Tijdens de Gezamenlijke Vergadering van afgelopen maandag was in de rondvraag het fietsflyeren onderwerp van gesprek. Het College van Bestuur (CvB) meldde dat het openstaat voor een flyerverbod. 

Tim Riswick, lid van de Ondernemingsraad (OR), stelde de vraag vanuit de medezeggenschap aan het CvB of het fietsflyeren kon worden verboden of voor een alternatief kon worden gezocht. Volgens hem hebben niet alleen studenten last van de vele flyers, maar ook medewerkers. Hij baseerde deze vraag op de ingezonden brief van Nina van Elzen en de reactie van de universiteit op een mogelijk verbod op fietsflyeren. Het CvB reageerde dat als de Universitaire Studentenraad (USR) en de OR willen verbieden, dat het college daar wel gehoor aan zou willen geven.

Monique van Vegchel, voorzitter van de USR, vertelt dat de studentenraad het fietsflyeren niet wil verbieden. ‘We zien het fietsflyeren niet als een probleem, en als dat wel zo is, dan is een verbod niet de oplossing. We willen graag dat de regeling zoals deze nu is wordt gehandhaafd.’ De huidige regeling is dat als een organisatie flyers uitdeelt op de campus, deze de troep opruimt. Met deze uitspraak van de USR lijkt een fietsflyerverbod ver weg. 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen