Home NieuwsRadboud Universiteit Bachelorstudenten RU vertrekken uit Nijmegen

Bachelorstudenten RU vertrekken uit Nijmegen

door Redactie

Studenten die hun bachelor hebben gehaald aan de Radboud universiteit blijken steeds vaker hun master elders te halen. Dat blijkt uit cijfers opgevraagd door de Gelderlander

De uitstroom van bachelorstudenten op de RU was 332 in 2013. In 2014 was dit aantal toegenomen tot 432 en in 2015 stroomden er 562 studenten weg. De RU geeft in de Gelderlander als belangrijkste reden voor de lage doorstroom naar de masters op de RU dat studenten graag naar de Randstad willen en dat een opleiding op andere plaatsten soms beter aansluit op wensen en behoeften. De andere kant van de balans weegt echter op tegen de hoge uitstroom. Het aantal masterstudenten op de RU die een bachelor buiten de Radboud hebben gehaald, is dit jaar toegenomen van 448 naar 562. 

De RU worstelt al langer met de lage doorstoom naar de master. In de periode 2009-2011 bleek het aantal studenten dat na het behalen van een bachelordiploma vertrekt aan de RU verdriedubbeld. Naar aanleiding van de uitstroom besloot de universiteit in 2013 om €350.000 uit te geven om de mastervoorlichting op orde te brengen, zoals door het organiseren van masterdagen. Dit beleid lijkt dus vruchten af te werpen, gezien de verhoogde instroom. 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen