Home NieuwsRadboud Universiteit De jager-verzamelaar uithangen op Radboud Open Air

De jager-verzamelaar uithangen op Radboud Open Air

door Redactie

De Radboud Universiteit (RU) heeft meer bekendgemaakt over Radboud Open Air en Radboud Rocks, de grote lustrumactiviteiten die volgende week donderdag plaatsvinden. Naast de diverse lezingen en optredens, zal de campus met diverse foodtrucks worden omgetoverd tot een openluchtrestaurant. Dat alles natuurlijk zo groen mogelijk.

De grote dag begint om kwart voor een met de aftrap van Radboud Open Air. In vier rondes van twintig minuten belichten telkens vier onderzoekers van de RU de doorbraken van hun onderzoek. Hierbij zullen uiteenlopende onderwerpen aan bod komen, variërend van insectensterfte tot het verdwijnen van de Nederlandse taal. Tijdens het festival wordt er zowel voor het brein als voor de maag genoeg aangeboden om op te teren. Over de gehele campus zullen foodtrucks verspreid staan met een divers aanbod aan voedsel. Wie een complete lunch wil, zal een eindje moeten lopen. Bij het Grotius kan het publiek terecht voor een sapje en voor salades moet men bij de medische faculteit zijn. Bij het Huygens zal een barbecue zijn, met een ‘spies naar keuze’, alsof de speeches alleen nog niet genoeg keuze bieden. Wie liever een borrelhapje wil dan een fatsoenlijke maaltijd moet bij het Elinor Ostromgebouw zijn, aan het andere uiteinde van de campus. Met een beetje geluk hebben bezoekers zo aan het eind van de middag een bodem weten te leggen voordat Radboud Rocks begint. Bovendien zijn de foodtrucks ook nog eens duurzaam. Hoe de eetkraampjes zich op een milieuvriendelijke manier naar de campus begeven, wil de RU niet kwijt. Verder doet de RU ook goed haar best om duurzaam te zijn met afvalscheiding, watertappunten en milieuvriendelijke stroomvoorziening.

Om half vier zal niemand minder dan Arjen Lubach het podium op het Erasmusplein betreden om een leuk verhaal te vertellen over het thema “verandering”. Daarmee is Radboud Open Air voorbij, maar de dag nog amper halverwege. Op het Erasmusplein en het Pieter Bondamplein zijn de hele avond muzikale optredens en andere ludieke acts, zoals de Grote Studentenbattle, terwijl in het Cultuurcafé karaoke kan worden gezongen. Voor ieder wat wils, moet de RU hebben gedacht. Na een handjevol obscure acts komt rond kwart over tien hiphopartiest Kraantje Pappie opdraven als “beloning” voor de mensen die deze dag tot het einde hebben volgehouden. Wie na dit volle dagprogramma nog steeds geen genoeg heeft gehad van de universiteit, kan door naar het Cultuurcafé voor een afterparty.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen