Home NieuwsRadboud Universiteit RU ontwikkelt een eigen app

RU ontwikkelt een eigen app

door Redactie

Eindelijk is het dan zover: de Radboud Universiteit (RU) komt met een eigen app. De verwachting is dat de app vanaf begin collegejaar 2016-2017 te downloaden is.

Een app, a.s.a.p.
In het begin stond de RU nog afwijzend tegenover de komst van een app. Studentenpartij asap ging echter namens de Universitaire Studentenraad (USR) het gesprek aan met Dienst Studentenzaken (DSZ) en wist de RU te overtuigen. Twan van Erp, fractievoorzitter van asap: ‘Het overgrote deel van de studenten op universiteiten met een app, maakt er gebruik van en de app vergroot de betrokkenheid van studenten. Bovendien was de communicatie tussen de universiteiten en de studenten enorm verbeterd bij deze instellingen. Deze argumenten hebben DSZ overtuigd ook een app te ontwikkelen.’ Monique van Vegchel, voorzitter van de USR, laat weten dat heel de USR achter de komst van de app staat. 

Functies
Via de app krijgen studenten toegang tot het persoonlijke rooster, Osiris en Blackboard. Bovendien kan de app pushberichten sturen over opleidingspecifieke zaken. Van Erp sluit meer functionaliteiten niet uit. ‘Eerst gaat een testpanel van minimaal 100 studenten de app testen en vanuit deze testgroep willen we horen wat nog meer nuttige functies kunnen zijn. Voor dit testpanel zal nog een oproep worden geplaatst.’ Als voorbeelden van deze functies noemt Van Erp onder meer de beschikbaarheid van werkplekken op de campus en het menu van Refter.

De app wordt ontwikkeld door een bedrijf, StuComm, dat al voor meerdere universiteiten apps heeft gemaakt. Vanwege gemaakte afspraken wil StuComm niets kwijt over de ontwikkelingskosten van de app. 

Eerder deze week ontwikkelde een student aan de RU al een roosterapp. Twan van Erp benadrukt dat deze app vergeleken met de app van de RU erg beperkt is. 

De Radboud-app zal gratis te downloaden zijn voor zowel Apple als Android.

Eerder dit collegejaar maakte ANS zich al hard voor een RU-app. De oproep voor een applicatie voor de studenten van de RU is nu dus gehoord.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen