Home NieuwsRadboud Universiteit De Vrije Student maakt verkiezingsprogramma bekend

De Vrije Student maakt verkiezingsprogramma bekend

door Redactie

De Vrije Student (DVS) heeft vandaag als derde en laatste partij haar verkiezingsprogramma bekend gemaakt. In de tien pagina’s tellende waslijst zijn een aantal overeenkomsten met de andere twee partijen te ontdekken, maar DVS probeert zich ook dit jaar weer te onderscheiden van de concurrentie.

Overeenkomsten
Net als concurrenten asap en AKKUraatd wil DVS dat de universiteit investeert in ondernemende studenten. De Vrije Student pleit daarom voor een bijstelling van de regeling voor toptalenten in sport en kunst naar toptalenten in sport, kunst en ondernemerschap. Daarnaast pleit DVS, evenals de andere twee partijen, voor digitalisering, internationalisering en de mogelijkheid tot flexibel studeren.

Verschillen
In tegenstelling tot haar concurrenten pleit DVS in haar programma voor een soepele aanwezigheidsplicht bij hoor- en werkcolleges en de mogelijkheid om álle vakken digitaal te kunnen volgen. Daarnaast eist De Vrije Student dat het bindend studieadvies wordt omgezet naar een Persoonlijk Studieadvies met persoonlijke begeleiding. De partij vindt dat de studieadviseur moet worden veranderd in een persoonlijke studiecoach die met iedere student een persoonlijk studieplan opstelt.

Ook wil De Vrije Student een mentaliteitsverandering als het gaat om actieve studenten, die beter de mogelijkheid moeten krijgen om te excelleren. De partij vindt dat extra geld primair naar verbetering van onderwijskwaliteit moet gaan en pas in de tweede instantie naar andersoortige studenteninitiatieven. DVS wil ook dat er uniforme, universiteitsbrede regels komen voor tentamens, fraude en plagiaat en dat studenten hier beter over worden voorgelicht. Tot slot is de partij van mening dat de medezeggenschap niet méér rechten moet krijgen, maar juist bestaande rechten beter moet benutten.

Ook de verkiezingsprogramma’s van asap en AKKUraatd staan online. Naast het verkiezingsprogramma maakte De Vrije Student eerder al haar kieslijst en haar lijsttrekker bekend. De drie partijen zullen het tegen elkaar opnemen in de studentenverkiezingen, die plaatsvinden van 23 tot en met 26 mei.

 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen