Home NieuwsRadboud Universiteit De Vrije Student richt ‘Meldpunt Offline Colleges’ op

De Vrije Student richt ‘Meldpunt Offline Colleges’ op

door Redactie

De Studentenpartij De Vrije Student (DVS) heeft het ‘Meldpunt Offline Colleges’ geopend. Hier kunnen studenten doorgeven welke colleges nog niet worden opgenomen door de Radboud Universiteit (RU).

Binnen de RU wordt al een deel van de colleges opgenomen, maar bij een groot deel van de colleges staat er nog geen camera te draaien. Daar moet verandering in komen, vindt DVS. ‘Wij merken dat er bij de studenten behoefte is aan een breder aanbod van weblectures’, zegt Joppe Hamelijnck, fractievoorzitter van DVS. ‘Door middel van dit meldpunt willen wij inventariseren hoe groot de behoefte is aan het opnemen van de colleges. Nadat wij in kaart hebben gebracht wat de studenten willen, kunnen wij meer onderzoek doen naar hoe we dit kunnen realiseren.’ Hamelijnck geeft aan dat er vooral vraag is naar het opnemen van hoorcolleges. Of ook werkcolleges opgenomen gaan worden moet blijken uit de inventarisatie van de wensen van de student.

Volgens DVS is een gebrek aan financiële middelen voor de universiteit geen excuus om geen weblectures te verzorgen. De studentenpartij pleit ervoor om een deel van de 12 miljoen euro, die de RU dit jaar door de invoering van het sociaal leenstelsel krijgt van de overheid, in de digitalisering van het onderwijs te investeren. Met de resultaten van het meldpunt wil DVS de universiteit oproepen om meer colleges te digitaliseren. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen