Home NieuwsRadboud Universiteit Digitale informatievoorziening RU uitgebreid

Digitale informatievoorziening RU uitgebreid

door Redactie

De informatievoorziening voor studenten aan de Radboud Universiteit (RU) gaat vanaf deze maand op de schop. Zo worden de studentendossiers van de RU gedigitaliseerd en is de Radboud Student-app uitgebreid, waarover alle studenten vandaag een mail van de RU ontvangen hebben.

Studenten kunnen hun dossier, dat in fasen online gezet wordt, vanaf nu bekijken in Osiris bij het tabblad ‘Studentdossier’. Ook kunnen in de app nu meldingen van Osiris en Blackboard bekeken worden. Op deze manier wordt het voor de student makkelijker om sneller antwoorden te vinden op vragen met betrekking tot hun studie. Volgens een filmpje op de informatiepagina wordt zelfs Google overbodig door de aanpassingen.

Het online studentdossier zal dezelfde documenten bevatten als het papieren dossier dat nu opgeslagen ligt bij de studentenadministratie. Dit zijn bijvoorbeeld documenten met betrekking tot studieresultaten, gespreksnotities van eventuele studiebegeleiding, en mededelingen vanuit Osiris. Ook kopieën van diploma’s, beslissingen van de examencommissie en persoonlijke documenten zoals een kopie van je paspoort zijn vanaf nu op Osiris te bekijken. Een deel van deze documenten stond al her en der verspreid op Osiris, maar nu worden ze in een dossier bij elkaar weergegeven. 

De reden van de overstap van papieren naar digitale dossiers heeft volgens de RU te maken met veiligheid en een betere waarborging van de wettelijke bewaartermijnen van privégegevens. Ook kunnen studenten nu zelf te allen tijde hun dossier inzien, wat eerder niet het geval was. Hiernaast kunnen functionarissen van de RU enkel het deel van het dossier inzien dat voor hen van toepassing is. De vernieuwing van de Radboud Student-app moet de RU-student daarnaast helpen om beter op de hoogte te blijven van meldingen over hun studie. Met deze veranderingen hoopt de RU het leven van studenten weer een stukje makkelijker en overzichter te maken.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen