Home NieuwsRadboud Universiteit Duurzaam op dinsdag

Duurzaam op dinsdag

door Redactie

Dinsdag organiseert de Radboud Universiteit (RU) in samenwerking met het Radboudumc een speciale Dag van de Duurzaamheid. Met een bomvol programma hoopt de universiteit deze kwestie meer onder de aandacht te brengen.

Tijdens de Dag van de Duurzaamheid vinden de hele dag activiteiten plaats in het vernieuwde gebouw van de Faculteit der Tandheelkunde. Hierbij wordt speciale aandacht besteed aan de circulaire economie, gericht op hergebruik van producten. Naast diverse lezingen en workshops is er een informatiemarkt en is er aandacht voor diverse duurzame initiatieven op de campus. De middag wordt geheel in stijl afgesloten met een ‘hapje en een sapje’, waarbij zelfs insecten als snack geserveerd zullen worden. ‘s Avonds kunnen mensen zelf aan de slag tijdens een duurzame kookworkshop in het Grotiusgebouw.

De rest van de week is er ook nog volop aandacht voor duurzaamheid. Woensdag geeft hoogleraar Duurzaam Ondernemen Jan Jonker van Bedrijfskunde een lezing in TvA 2 over zijn onderzoek naar de kringloopeconomie. Verder zijn deze week de menu’s van de RU en het Radboudumc gericht op duurzaamheid, met speciaal bereide gerechten. Hopelijk zet de RU zich ook na deze week in voor duurzame initiatieven.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen