Home NieuwsRadboud Universiteit Duurzaamheid wordt beloond

Duurzaamheid wordt beloond

door Redactie

De Radboud Universiteit (RU) heeft donderdag de winnaars bekend gemaakt van Proeftuin Duurzaamheid, een wedstrijd waarbij studenten en medewerkers hun duurzame idee├źn voor de campus in konden sturen. Uiteindelijk vielen 12 van de 29 deelnemers in de prijzen. 

In totaal deelde de RU 30.000 euro uit aan de winnende deelnemers. De drie beste initiatieven krijgen elk maar liefst 6.000 euro om hun idee in de praktijk te brengen. De eerste winnaar is Get Wise, een project waarbij consumenten bewust worden gemaakt van hun koopgedrag door ze te wijzen op de ecologische voetafdruk van hun aankopen. Het tweede initiatief dat in de prijzen viel, moet het scheiden van kantoorafval makkelijker maken door de ontwikkeling van speciale afvalbakken. Ook het project Join the Pipe maakte indruk op de jury met haar voorstel om watertappunten te installeren om zo het drinken van kraanwater uit herbruikbare flessen te bevorderen. Van dit laatste project kan de RU zelf nog wel iets leren, met alle plastic promotieflesjes die er elke open dag doorheen gaan. 

Het overige prijzengeld wordt door de jury over de negen andere winnende plannen verdeeld, zodat ook zij aan de slag kunnen om hun plan uit te voeren en de campus een stukje groener te maken.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen