Home NieuwsRadboud Universiteit Familie lawine-slachtoffer reageert op ongeluk

Familie lawine-slachtoffer reageert op ongeluk

door Redactie

In een officiële verklaring heeft afgelopen vrijdag de familie van één van de Nijmeegse studenten die betrokken is geweest bij het lawineongeluk in Franse Alpen, gereageerd op het ongeval. Het gaat om de familie van Timo, die Bedrijfskunde studeerde aan de RU.

In de verklaring vertelt de familie het volgende:
Afgelopen dinsdagmiddag hebben wij Timo verloren door een snowboardongeval. Het verdriet om onze zoon, broer, verloofde, zwager, familielid en vriend is groot. Nog één laatste keer gingen ze die dag van de berg af: ze hielden erg van snowboarden. Samen met twee vrienden heeft Timo zich een stukje buiten de piste begeven. Doordat het mistig werd, zijn ze hun oriëntatie verloren en hebben ze de verkeerde afdaling ingezet. Vrijwel meteen volgde de lawine waarbij ze om het leven zijn gekomen. Als familie weten wij dat ze zich allerminst bewust waren van het risico dat ze liepen, anders hadden ze dit nooit gedaan.

We zijn intens verdrietig door dit immense verlies. We ervaren veel steun van God, familie en vrienden. We geloven dat Timo bij zijn Hemelse Vader is, van wie hij intens veel hield. Als familie van Timo doen wij een verzoek onze privacy en die van alle betrokkenen te respecteren.

We willen de reddingswerkers en de medewerkers van Bizztravel bijzonder bedanken voor hun hulp in de afgelopen dagen.

Inmiddels zijn twee lichamen van de drie slachtoffers gevonden. Het lichaam van Timo werd als eerste gevonden, het lichaam van Marcel als tweede. Het derde slachtoffer, Mark, wordt nog steeds vermist. De zoekexpedities naar het lichaam van de Nijmeegse student zijn in afgeslankte vorm doorgegaan in het gebied.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen