Home Nieuws Geen nieuwe decaan FTR wegens onderzoek binnen faculteit

Geen nieuwe decaan FTR wegens onderzoek binnen faculteit

door Jochem Bodewes

Het college van bestuur maakt vandaag bekend dat Cristoph Lüthy in functie blijft als decaan van de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen (FTR). Lüthy zou eigenlijk worden opgevolgd door Paul Bakker, maar die ziet vanwege zijn betrokkenheid bij een onderzoek in de faculteit voorlopig af van die functie. Het is niet uitgesloten dat Bakker alsnog wordt benoemd.


Filosofiehistoricus Lüthy zou vandaag na vier jaar afzwaaien als decaan. Toen bekend werd dat er binnen de faculteit een onderzoek naar sociale veiligheid en omgangsvormen werd ingezet, besloot Paul Bakker de opvolging van Lüthy echter naast zich te leggen. De hoogleraar filosofie zou namelijk mogelijk een van de onderzoeksonderwerpen zijn en om de onafhankelijke onderzoekscommissie niet te dwarsbomen, wilde hij geen bestuurlijke verantwoordelijkheid dragen. Signalen van verschillende personen binnen de faculteit waren de reden voor  onderzoek. Waar precies melding van is gemaakt is nog onbekend.

Het aanblijven van de zittende decaan betekent niet dat de decanenpost voor Bakker in de toekomst is uitgesloten. ‘Het college van bestuur treedt de toekomst open tegemoet. We wachten eerst het onafhankelijke onderzoek af’, verklaart Martijn Gerritsen, woordvoerder van de RU.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen