Home NieuwsRadboud Universiteit Geen popcorn meer tijdens de colleges

Geen popcorn meer tijdens de colleges

door Redactie

De colleges voor de eerstejaars Psychologiestudenten in de Cinemec in Lent zijn alweer gestopt, meldt de Gelderlander.

Afgelopen juni besloot de opleiding Psychologie om haar eerstejaars college te geven in een van de grote bioscoopzalen die Cinemec rijk is. Ze verwachtten rond de 800 aanmeldingen en geen enkele collegezaal op de campus kan zulke hoeveelheden herbergen. Daarom werd er uitgeweken naar de bioscoop in Lent, waar er wel genoeg capaciteit was. De studenten hoefden niet per se naar de Cinemec te fietsen, want de RU had een pendeldienst voor hen geregeld.

Uiteindelijk zijn er ‘slechts’ 670 studenten die zich hadden aangemeld bij Psychologie. Deze studenten zijn nu opgesplitst in twee groepen die ieder apart college krijgen: de studenten die de Nederlandstalige opleiding volgen en de studenten die de Engelstalige track volgen. De eerste groep bestaat uit 245 psychologen in spe, de tweede uit 430. Hiermee kunnen de eerstejaars wel gewoon college krijgen op de campus van de RU, want de collegezaal met de grootste capaciteit, GR0.100 in het Grotiusgebouw, bedraagt 482 stoelen.

Nu hoeven de aankomende psychologen niet meer de Waal over te steken voor hun college. Jammer genoeg kunnen ze nu niet meer genieten van een handje popcorn of een bakje warme nacho’s, als ze gefascineerd naar hun docent zitten te luisteren.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen