Home NieuwsRadboud Universiteit Collegevoorzitter Gerard Meijer verlaat RU

Collegevoorzitter Gerard Meijer verlaat RU

door Redactie

Gerard Meijer legt zijn functie als collegevoorzitter van de Radboud Universiteit per 1 januari 2017 neer. Hij zal opnieuw directeur worden van het Fritz Haber-Institut der Max-Planck-Gesellschaft in Berlijn.

Meijer was sinds mei 2012 collegevoorzitter en had een contract van 6 jaar, maar laat aan Vox weten het gevoel te hebben dat hij mag gaan na 4 jaar. Deze zomer werd hij gevraagd opnieuw directeur van het instituut in Berlijn. Hij zegt dat hij deze kans niet kon laten lopen, omdat hij het doen van onderzoek heeft gemist.

Volgens Loek Hermans, voorzitter van het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit, zal Meijer worden gemist, maar moet de Radboud Universiteit hem dankbaar zijn voor wat hij heeft bereikt in de afgelopen jaren. Meijer zorgde onder andere voor de start van het talentenprogramma Radboud Excellence Initiative waarmee internationale wetenschappers naar Nijmegen werden gehaald. Daarnaast wilde hij de naam Radboud Universiteit groter maken, waartoe het sportcentrum de naam Radboud Sportcentrum kreeg en het Soeterbeeck Programma voortaan Radboud Reflects wordt genoemd.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen