Home NieuwsRadboud Universiteit HAN-studenten krijgen eigen pastor

HAN-studenten krijgen eigen pastor

door Redactie

De Studentenkerk wil haar aantal pastores uitbreiden van drie naar vier. Deze vierde pastor moet zich speciaal richten op de HAN-studenten. Dat meldt het universiteitsblad Vox.

Afgelopen maanden werd de nieuwe studentenpastor Jos Geelen ingewerkt in de Studentenkerk. Naast Geelen, Froukien Smit en John Hacking, is de kerk op zoek naar een vierde pastor, die zich moet richten op de studenten van de HAN. Het bestuur van de Studentenkerk en het College van Bestuur van de HAN hebben diverse gesprekken gevoerd en zijn tot deze overeenstemming gekomen. De kerk laat weten dat iedereen bij hen welkom is, ook de studenten van de hogeschool. 

De Studentenkerk vindt de samenwerking met de HAN een mooie manier om breder draagvlak te vinden. De nieuwe pastor zal een bijzondere opdracht meekrijgen, namelijk het doen van praktijkonderzoek naar de behoeftes die onder hogeschoolstudenten bestaan op gebieden als zingeving, levensoriëntatie en vorming. De HAN zal de aanstelling van de nieuwe pastor faciliteren. 

De solicitatieperiode is inmiddels afgelopen. De sollicitatiecommissie stelt geen formele eisen aan de religieuze achtergrond van de nieuwe pastor, maar het laten zien van kerkelijke betrokkenheid speelt wel een belangrijke rol. Ook moet de pastor een pastorale opleiding of een specialisatie geestelijke verzorging hebben afgerond. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen