Home NieuwsRadboud Universiteit Gezonde make-over restaurant ziekenhuis

Gezonde make-over restaurant ziekenhuis

door Redactie

Zo heftig als bij De Refter is het niet, maar ook het restaurant in het Radboudumc is aan het veranderen. Snacks verdwijnen achter de toonbank, gezondere producten worden bevorderd.

‘Het ziekenhuis is zelf erg bezig met gezond leven en daar hoort voedsel ook bij’, vertelt Katja Heeren, floor manager van het restaurant. ‘Wij hebben een database waarin we de producten die we inkopen kunnen vergelijken met de richtlijnen van het voedingscentrum. Zo kunnen we zien dat we teveel suikers, zout en verzadigde vetten inkopen en juist te weinig vezels.’

Op dit moment zijn er al meerdere maatregelen genomen om de gezondheid te bevorderen. Zo heeft het restaurant bij de luxe maaltijd de hoeveelheid vlees al teruggebracht van 120 naar 100 gram per portie, en tegelijkertijd de hoeveelheid verse groenten vergroot. Ook staan de snacks sinds kort doordeweeks uit het zicht achter de toonbank. ‘We willen echter niks weghalen uit het assortiment’, benadrukt Heeren. ‘Mensen moeten zelf keuzes kunnen maken.’ Suggesties van een stiekeme bezuinigingsoperatie wijst Heeren van de hand. De prijzen van ongezonde producten gaan ook niet omhoog.

In 2022 moet de totale inkoop van het restaurant de adviezen van het voedingscentrum weerspiegelen. Met themaweken moeten gezondere producten een steeds prominentere plaats in het assortiment krijgen. Daarnaast blijft Meatless Monday, in tegenstelling tot Meatfree Monday bij de Refter, in het ziekenhuis bestaan. Het restaurant streeft ernaar om ook op andere dagen meer keuze in vegetarische maaltijden en soepen aan te bieden.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen