Home NieuwsRadboud Universiteit Green Office op zoek naar duurzame ideeën

Green Office op zoek naar duurzame ideeën

door Irene Wilde

De Radboud Universiteit (RU) is op zoek naar studenten of medewerkers die een idee hebben om de campus duurzamer te maken. De bedenker maakt kans op een bedrag tot 7500 euro om zijn duurzame plan uit te voeren.

Het is de tweede keer dat het Green Office de wedstrijd Proeftuin Duurzaamheid organiseert. ‘Tot 10 oktober kunnen studenten hun idee naar ons opsturen. Wij beoordelen de inzendingen dan op een aantal criteria’, vertelt Syl Bogers, medewerker van het Green Office. ‘Zo moet het een concrete bijdrage leveren aan de duurzaamheid van de RU en moet het een realistisch en praktisch haalbaar voorstel zijn.’ De voorstellen met de beoordeling van het Green Office worden naar het College van Bestuur gestuurd, dat de uiteindelijke winnaars bepaald.

Vorig jaar was de eerste editie van Proeftuin Duurzaamheid. ‘Toen hadden we 27 inzendingen’, aldus Bogers. ‘Op basis van het huidige aantal inzendingen verwachten we dit jaar wel iets minder deelnemers, maar het is moeilijk om daar nu al iets over te zeggen.’ Uit de 27 inzendingen van vorig jaar zijn drie winnaars naar voren gekomen. Een van deze ideeën was het plaatsen van watertappunten van Join the Pipe, waarvan er nu onder andere een in de Spar is geplaatst. Bogers legt uit hoe de wedstrijd precies werkt. ‘Wanneer jouw inzending als een van de winnaars uitgekozen wordt, krijg je een bedrag tot 7500 euro toegewezen. Je bent zelf verantwoordelijk voor de invulling van het plan, maar vanuit het Green Office begeleiden wij je gedurende het hele project met het vinden van de juiste personen.’

Studenten die een bijdrage willen leveren aan de duurzaamheid op de campus kunnen nog tot 10 oktober, de dag van de duurzaamheid, hun idee insturen.

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen