Home NieuwsRadboud Universiteit Groene stroom in de UB

Groene stroom in de UB

door Irene Wilde

Sinds deze week zijn de 460 zonnepanelen die sinds een tijdje op het dak van de universiteitsbibliotheek (UB) staan, in gebruik genomen. Met de stroom die deze zonnepanelen opleveren, kunnen alle studentwerkplekken worden voorzien van groene energie.

De Radboud Universiteit (RU) is al veel bezig met duurzaamheid dus wat dat betreft is er niets nieuws onder de zon. Naast een Green Office en de organisatie van de Groene Week, zet de RU duurzaamheid nu ook kracht bij door zelf stroom op te wekken. Vicevoorzitter van het College van Bestuur Wilma de Koning zette maandag de schakelaar van de zonnepanelen met een symbolische handeling om. Hiermee worden de zonnepanelen na een proefperiode van drie maanden definitief in gebruik genomen.

Met de zonnepanelen wordt daglicht opgevangen dat via installaties in de archief- en techniekruimte van de UB wordt omgezet in energie. Met deze energie worden alle studentwerkplekken van stroom voorzien. In de toekomst is het de bedoeling dat alle nieuwe universiteitsgebouw van zonnepanelen worden voorzien. Ook zal er gekeken worden naar de mogelijkheden om oude gebouwen uit te rusten met zonnepanelen.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen