Home NieuwsRadboud Universiteit [Update] Grotiusgebouw in de hens

[Update] Grotiusgebouw in de hens

door Vincent Veerbeek

Het Grotiusgebouw staat in brand, zo meldt N1. Het gebouw is inmiddels ontruimd en brandweer is aanwezig. Wat precies de oorzaak van de brand is, is nog niet bekend. De brand is onder controle en er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen. De komende uren zullen bluswerkzaamheden plaatsvinden.

Update 17 oktober 2017, 10:30 uur
De Radboud Universiteit heeft inmiddels laten weten dat het ging om een kleine brand in een technische ruimte van het Grotiusgebouw. Er was vooral grote rookontwikkeling door de sprinklerinstallatie. Inmiddels is de brandweer vooral bezig alle rook uit het gebouw te krijgen zodat het straks weer toegankelijk is. Dit zal zeker voor het deel van het gebouw direct naast de technische ruimte nog wel even duren.

Op dit moment is de omgeving van het Grotius afgezet met linten en zijn brandweerlieden en brandhulpverleners bezig. Het gebouw zal tot zeker 12 uur vanmiddag dicht blijven. Tentamens die plaats hadden moeten vinden, zullen elders worden afgenomen. 

Grotius achterkantRond kwart voor tien zijn de brandweerlui nog druk bezig het gebouw rookvrij te krijgen. 

Grotius voorkant
Brandweer en brandhulpverleners zijn volop aanwezig om de boel in goede banen te leiden.

Update 17 oktober, 11:10 uur
De Radboud Universiteit heeft bekendgemaakt dat het Grotiusgebouw vandaag de hele dag dicht zal blijven. Wanneer het gebouw weer toegankelijk is, is op dit moment nog onduidelijk. Studenten zullen verder op de hoogte gehouden worden via Blackboard. Mensen die hun auto in de parkeergarage onder het gebouw hebben staan, wordt verzocht die zo snel mogelijk weg te halen. 

Update 19 oktober, 14:05 uur
Het grootste deel van het Grotiusgebouw is vandaag weer opengegaan, zo meldt de Radboud Universiteit. Alleen Het Gerecht en de parkeerfaciliteiten onder het gebouw blijven nog dicht. De komende dagen vinden herstelwerkzaamheden plaats die voor geluidsoverlast kunnen zorgen. Ook zijn de openingstijden tijdelijk aangepast en gaat het gebouw om 19:00 uur dicht in plaats van om 22:00. 

Update 24 oktober, 16:10 uur
Maandagmiddag heeft de RU bekend gemaakt dat de rest van het Grotiusgebouw vanaf donderdag weer toegankelijk zal zijn. Alleen Het Gerecht blijft tot nader order gesloten. Om gebruikers van het gebouw tegemoet te komen, wordt het assortiment in de coffee corner uitgebreid. Als het goed is, kan er vanaf volgende week maandag weer college worden gegeven in het gebouw. Ook de parkeerfaciliteiten zijn inmiddels weer geopend.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen