Home NieuwsRadboud Universiteit Grotiusgebouw weer volledig operationeel

Grotiusgebouw weer volledig operationeel

door Redactie

Sinds de brand van 17 oktober heeft het Grotiusgebouw een tijd op halve kracht gedraaid, maar vanaf vrijdagavond is eindelijk het hele gebouw weer toegankelijk.

De brand onstond in een elektriciteitskast in Het Gerecht, wat veel schade heeft opgeleverd op die specifieke plek. Verder bleef de verwoesting beperkt. Vrij kort na de brand was een groot deel van het gebouw, waaronder de bibliotheek en een deel van de ruimtes op de begane grond, alweer vrijgegeven. Later volgden de overige verdiepingen van het gebouw, alleen Het Gerecht bleef nog dicht. Na grondige herstelwerkzaamheden is het gebouw nu eindelijk weer tiptop in orde, precies op tijd voor de open dag deze vrijdag en zaterdag. Vanaf maandag is alles weer bij het oude. Iedereen die de Refter wil ontvluchten, kan vanaf dan weer gewoon in het Grotius terecht.

Hoewel het gebouw inmiddels dus geheel toegankelijk is, zijn de herstelwerkzaamheden nog niet helemaal afgerond. Deze laatste klusjes zullen echter vooral achter de schermen plaatsvinden. Naar aanleiding van het incident wordt ook op de rest van de campus een grondige controle van de elektra uitgevoerd om zeker te weten dat zoiets niet nog een keer zal gebeuren.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen