Home NieuwsRadboud Universiteit HAN blijft in het Gymnasion

HAN blijft in het Gymnasion

door Redactie

Het ziet er naar uit dat een deel van de HAN niet vertrekt uit het Gymnasion. De Radboud Universiteit en de hogeschool hebben besloten dat de RU bij de parkeerplaatsen onder de sporthallen van het universiteitsgebouw nieuwe studieruimtes gaat faciliteren.

Op dit moment zit onder andere de HAN-opleiding Sport en Bewegen in de noordvleugel van het Gymnasion. Deze ruimte wil de RU zelf gaan gebruiken, omdat deze onderdeel wordt van de nieuwe locatie voor de Faculteit der Managementwetenschappen. Hierdoor krijgt de HAN echter een gebrek aan ruimte. Daarom zijn beide partijen afgelopen dinsdag tot een intentieovereenkomst gekomen. De RU gaat nieuwe ruimtes realiseren in het Gymnasion, die de HAN voor de komende 25 jaar gaat huren. 

In december sprak ANS met Rob Cuppen, directeur van het Radboud Sportcentrum, over de verbouwingen binnen het Gymnasion. Toen vertelde hij al dat er bouwplannen waren om de HAN zo binnen het universiteitsgebouw te houden. ‘Als de sportopleiding van de HAN binnen het gebouw blijft, krijgt deze een permanente plek in de zuidvleugel van het Gymnasion, waar nu de parkeerplaats onder de sporthallen is. De HAN zal dan ook een aparte ingang krijgen aan de oostkant van het gebouw en een extra fietsenstalling om de huidige in het RSC te ontlasten.’ Het Universitair Vastgoed Bedrijf van de RU kan de plannen die Cuppen afgelopen december schetste bevestigen. De HAN krijgt dus een plekje in de parkeergarage onder de sporthallen.

De geplande verbouwing in het Gymnasion is onderdeel van bouwplannen van de RU voor de hele campus. ANS schreef eerder over de metamorfose van de campus. Voor het artikel, klik hier.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen