Home NieuwsRadboud Universiteit Han van Krieken nieuwe rector magnificus Radboud Universiteit

Han van Krieken nieuwe rector magnificus Radboud Universiteit

door Redactie

Han van Krieken, hoogleraar Pathologie bij het Radboudumc en voorzitter van het Radboudumc Centrum voor Oncologie, wordt de nieuwe rector magnificus van de Radboud Universiteit. Dat heeft het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit vandaag bekend gemaakt.

Op donderdag 19 mei neemt Van Krieken de ambtsketen in ontvangst van Gerard Meijer, voorzitter van het college van bestuur en tevens waarnemend rector. Van Krieken: Han van Krieken 200 ‘Ik beschouw het als een grote eer om me als rector magnificus te mogen inzetten voor deze mooie universiteit.’ Krieken volgt Theo Engelen op die vanaf 1 december stopte als rector magnificus.

Han van Krieken studeerde geneeskunde aan de Universiteit Leiden, waar hij in 1985 ook promoveerde. Van Krieken heeft een brede ervaring in het kankeronderzoek en is sinds 1999 verbonden aan de Radboud Universiteit. Eerst als hoogleraar Tumorpathologie en sinds 2004 als hoogleraar Pathologie. In 2008 werd hij directeur van het Radboud Oncologisch Onderzoeksinstituut en vanaf 2009 was Van Krieken voorzitter van het Radboudumc Centrum voor Oncologie.

Van Krieken zal zijn geneeskundige achtergrond een prominente rol geven bij het bekleden van de functie van rector en de medische faculteit dichter bij de andere faculteiten brengen, zo liet hij aan Vox weten. ‘We zijn er steeds weer trots op dat we de beste brede universiteit zijn. Maar ik zie te weinig geneeskundestudenten aan de andere kant van de campus en andersom.’

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen