Home NieuwsRadboud Universiteit Hernieuwde Radboud-kringloopwinkel

Hernieuwde Radboud-kringloopwinkel

door Redactie

Vorige week zaterdag was de Radboud-kringloopwinkel van het Radboudumc voor het eerst ook open voor studenten en medewerkers van de universiteit. Overgebleven bureaus, stoelen en whiteboards werden voor weinig geld verkocht aan studenten en medewerkers van de Radboud Universiteit (RU) en het ziekenhuis.

Tekst: Myrte Nowee

De kringloopwinkel van de universiteit was tot de sloop gelegen in een kelder aan de Thomas van Aquinostraat (TvA) waar deze iedere woensdagmiddag open was. Ook het ziekenhuis had al een eigen kringloopafdeling. Na de sloop van TvA besloten de universiteit en het ziekenhuis om hun kringlopen samen te voegen.

Lampenkappen van oude bedrading
De hernieuwde kringloop is een initiatief van onder anderen Jos Henderik van het umc en Helene Seevinck van de universiteit. De laatste won hiermee twee jaar geleden de Proeftuin Duurzaamheid, een wedstrijd van de RU waarin medewerkers en studenten een nieuw en innovatief duurzaam idee kunnen indienen. ‘De RU en het RadboudUMC willen ervoor zorgen dat dingen opnieuw gebruikt kunnen worden en niet worden weggedaan terwijl het eigenlijk nog goed is’, vertelt Seevinck.

Op dit moment worden net als vroeger vooral oude (kantoor)voorwerpen doorverkocht. Het plan is om in de toekomst ook spullen gemaakt van oude voorwerpen te verkopen, zoals kleding van oude doktersjassen of lampenkappen van oude bedrading. ‘Het is lastig om dit van de grond te krijgen omdat het veel tijd kost’, aldus Seevinck. ‘We wilden daarom alvast een begin maken, dus is de RU-kringloop nu samengevoegd met die van het Radboud Ziekenhuis. Vanuit daar gaan we verder met ons plan voor de meer uitgebreide kringloop.’

Ook zou de kringloop in de toekomst vaker geopend moeten zijn. Tot die tijd is de kringloopwinkel in iedere maand op de zaterdag van 10 tot 12 te bezoeken op de dermatologie afdeling. De volgende kringloop vindt plaats op 10 augustus.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen