Home NieuwsRadboud Universiteit Herverdeling subsidies studieverenigingen Letteren

Herverdeling subsidies studieverenigingen Letteren

door Redactie

Afgelopen vrijdag is er een voorstel ingediend wat betreft de financiering van de studieverenigingen van de letterenfaculteit. Per 1 oktober gaat deze in. Het gaat om een herverdeling van het geld waardoor sommige verenigingen er fors op voor- en anderen er fors op achteruit gaan. 

Tekst: Inge Spoelstra

In de vorige regeling werden de subsidies door individuele afdelingen bepaald. De afdeling kon dan zelf bepalen hoeveel geld zij aan de bijbehorende studievereniging zou schenken. Ook kon de studievereniging bijdrages aanvragen voor het organiseren van formele activiteiten.

Rechtvaardiger systeem
Vanaf 1 januari zijn de studies echter samengevoegd tot 3 departementen: Taal en Communicatie, Moderne Talen en Culturen en Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Oudheid. De studieverenigingen gaan over de komende jaren binnen deze departementen subsidie krijgen op basis van het aantal studentenleden.

Hoewel sommige studies er door de nieuwe regeling op achteruit zullen gaan wordt er in totaal wel meer geld uitgetrokken voor de Faculteit der Letteren vertelt woordvoerder van de RU, Martijn Gerritsen. ‘Dit ging eerst om 10.000 euro maar zal naar 11.500 euro gaan.’ Met dit nieuwe systeem zijn er studieverenigingen die tot wel 1000 euro minder per jaar krijgen. Desondanks hebben alle partijen ermee ingestemd. ‘Het is uiteindelijk wel een rechtvaardiger systeem’, aldus het bestuur van LETO. De penningmeester van Engelse Taal en Cultuur Channa Bos sluit zich hierbij aan. ‘Het is natuurlijk een privilege dat je überhaupt geld krijgt.’

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter