Home NieuwsRadboud Universiteit Hervorming Letterenfaculteit gaat door

Hervorming Letterenfaculteit gaat door

door Vincent Veerbeek

De hervormingsplannen voor de Faculteit der Letteren zijn afgelopen vrijdag ingestemd tijdens de Facultaire Gezamenlijke Vergadering (FGV). Dit betekent dat de letterenopleidingen van de Radboud Universiteit de komende jaren een grondige transformatie zullen ondergaan.

De grootste veranderingen zijn een herindeling van de opleidingen achter de schermen en een nieuw minorstelsel. Met de nieuwe minoren moeten studenten een meer gestroomlijnd vakkenpakket krijgen, met een aantal facultaire minoren om uit te kiezen. Op deze manier wil de faculteit voorkomen dat studenten overal en nergens vakken volgen, wat weinig efficiënt is en de faculteit veel geld kost. Daarnaast wordt er meer aandacht besteed aan maatschappelijke thema’s en zal een deel van het programma bestaan uit een maatschappelijke activiteit, zoals een stage of een denktank. Studenten die aankomend collegejaar beginnen, zullen in hun tweede jaar met het nieuwe systeem te maken krijgen.

Eerder zorgden de plannen voor grote ophef onder studenten en medewerkers van de faculteit, omdat ze te weinig werden betrokken bij het proces. Ook was er twijfel over de haalbaarheid van de plannen en het tijdpad dat de faculteit voor ogen had. Hoewel de grote lijnen nu definitief vast liggen, benadrukt het faculteitsbestuur dat er nog wel ruimte is voor input vanuit de faculteit over de concrete invulling van de nieuwe minoren. In een reactie laat decaan Margot van Mulken weten ‘verheugd’ te zijn dat de FGV heeft ingestemd met de plannen. Het faculteitsbestuur gaat nu een plan uitstippelen voor de komende periode.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen