Home NieuwsRadboud Universiteit Horlogeverbod tijdens tentamens blijft gehandhaafd

Horlogeverbod tijdens tentamens blijft gehandhaafd

door Redactie

Het verbod op het dragen van horloges tijdens tentamens op de Faculteit der Managementwetenschappen (FdM), Faculteit der Rechtsgeleerdheid (FdR) en Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) blijft van kracht. Dat is de conclusie van het overleg tussen de Universitaire Studentenraad (USR) en het College van Bestuur (CvB) tijdens de Gezamenlijke Vergadering (GV) afgelopen maandag.

Slim spieken
Of het dragen van horloges tijdens de tentamens is toegestaan verschilt per faculteit. De FdM, FdR en FNWI vonden de ban op het polsuurwerk nodig, omdat smartwatches studenten de mogelijkheid geven om te kunnen spieken.Tijdens de rondvraag van de GV stelde Cas Spaans, fractielid van asap, de vraag aan het CvB of zij achter het horlogeverbod stond. Rector magnificus Han van Krieken antwoordde dat het CvB het verbod gerechtvaardigd vindt, omdat er bij het College signalen zijn binnen gekomen dat studenten hun slimme horloges hebben gebruikt om hun tentamen te maken. Voor de faculteiten is dit voldoende om gelijk alle horloges uit de tentamenhal te verbannen. Alleen smartwatches verbieden is lastig, omdat de controle hierop ontzettend veel tijd in beslag zal nemen. 

Klokkijken blijft lastig
Een bijkomend probleem dat volgens de USR ontstaat door het verbod op alle horloges is dat studenten tijdens het tentamen niet meer goed kunnen checken hoeveel tijd ze nog over hebben om de vragen te beantwoorden. Tijdens de GV vertelde Spaans dat er vaak geen klok in de zalen hangt waar tentamens worden afgenomen. Als er wel een klok hangt, dan is deze vaak lastig af te lezen voor studenten die achter in de zaal zitten. Van Krieken verzekerde Spaans en de USR dat er voortaan goed afleesbare klokken aan de muren van de collegezalen zullen hangen. Hopelijk heeft de RU ergens een spaarpotje liggen om de tientallen zalen die de universiteit rijk is vol te hangen met klokken waarvan de tijd wel goed afleesbaar is voor de studenten. Misschien kan de universiteit een pallet klokjes bij de Ikea inkopen, dan krijgen ze waarschijnlijk nog bulkkorting ook. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen