Home NieuwsRadboud Universiteit In dikke trui naar college

In dikke trui naar college

door Redactie

Studenten die tijdens Valentijnsdag niet genoeg warmte hebben ontvangen, krijgen het advies om de volgende dag een warme trui aan te trekken. De verwarming in een aantal gebouwen wordt op vrijdag 15 februari tijdens Warmetruiendag namelijk twee graden lager gezet. Op deze manier wordt er aandacht gevraagd voor energiebesparende opties op de campus van de Radboud Universiteit.

In het Berchmanianum, Erasmusgebouw, Elinor Ostromgebouw (EOS) en in het Spinozagebouw zal de temperatuur dalen. In het EOS gebouw wordt op dit moment al gebruik gemaakt van een Warmte Koude Opslag. Dit is een duurzame methode om energie in de bodem op te slaan met behulp van het warmteoverschot dat in de zomer ontstaat en het koudeoverschot dat in de winter ontstaat. In het EOS wordt hier al gebruik van gemaakt, en ook in de andere drie gebouwen wordt gekeken naar de mogelijkheden voor duurzaam gebruik van energie op de campus.

Wilma de Koning, vicevoorzitter van het College van Bestuur, vertelt dat ze ook achter het initiatief staat. ‘Op 15 februari onderstrepen we als universiteit hoe belangrijk we het vinden om klimaatverandering tegen te gaan. Verder delen we onze successen op het gebied van energiebesparing. Trek een warme trui aan en doe mee.’

 

 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen