Home NieuwsRadboud Universiteit [Update] Jos Geelen nieuwe pastoor studentenkerk

[Update] Jos Geelen nieuwe pastoor studentenkerk

door Redactie

Jos Geelen volgt Theo Koster op als pastoor van de Studentenkerk, dat maakte de kerk gisteren bekend.

Tot voor kort was Geelen pastoor van twee parochies in Zuid Limburg, docent kerkelijk recht en kerkelijke documenten aan het ‘Theologisch Instituut Rolduc’ te Kerkrade, en diocesaan rechter van het bisdom Roermond. Deze functies zal hij opgeven voor zijn fulltime baan van studentpastoor bij de Studentenkerk. 

Geelen is lid van de orde Reguliere Kanunniken van Lateranen, een Europese orde die in Nederland relatief weinig leden telt. Deze Orde is vooral gericht ‘op een leven in gemeenschap, van waaruit men zich inzet voor de kerkgemeenschap. Samen leven, samen bidden en samen werken is het devies.’ vermeldt de website van Konferentie Nederlandse Religieuzen. Geelen is internationaal breed georiënteerd en heeft gewerkt in Zwitserland, Italië, Frankrijk, België en Nederland. Verder spreekt hij naast Engels en Nederlands ook Frans, Italiaans en Duits.

Vanaf 1 januari is hij formeel de nieuwe pastoor van de parochie, op een nog nader te bepalen tijdstip zal hij officieel worden geïnstalleerd. Tot 1 april neemt Theo Koster nog de lopende taken op zich en eind maart zal er op gepaste wijze afscheid van Theo Koster worden genomen.

Vorig jaar januari was Theo Koster nog in opspraak. Hij zou volgens historicus en priester Antoine Bodar te progressief zijn, omdat Koster bijvoorbeeld relaties tussen homo’s inzegent. Bodar gaf toen aan dat de opvolger van Koster  ‘meer in de lijn van de kerk’ moet zijn. Het is even afwachten of er met de aanstelling van een Geelen een halt zal worden toegeroepen aan deze progressieve koers.    

Update: woensdag 6 januari, 15.40
Vandaag of morgen zal Geelen en stukje schrijven voor de website van de RU met extra achtergrondinformatie over zichzelf en zijn beleidslijn. 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen