Home NieuwsRadboud Universiteit Jury maakt finalisten Radboud Song Contest bekend

Jury maakt finalisten Radboud Song Contest bekend

door Vincent Veerbeek

De Radboud Universiteit (RU) krijgt in het kader van het negentiende lustrum een eigen lied. Donderdag maakte de jury de vijf finalisten bekend die gekozen zijn uit de vele inzendingen die zijn binnengekomen. 

De jury heeft voor deze nummers gekozen omdat ze goed mee te zingen zijn, gespeeld kunnen worden bij verschillende gebeurtenissen en passen bij de uitstraling van de RU. Zowel studenten als medewerkers konden meedoen en ook RU-woordvoerder Martijn Gerritsen is een van de finalisten, met ‘Dare to Doubt.’ De andere inzendingen die als beste uit de bus kwamen, zijn Alex Dijk en Berry Vink met ‘The Radboud Anthem‘, Dirk Buijsman en Nico Tadema met ‘Radboudiaan’, Dianne van Houdt en Jelle Roosen met ‘Happily in God’s Name‘ en Irene Houkes-Jansen en Joost van den Broek met ‘Met Open Armen.’ Hoe de inzendingen precies klinken is nog niet bekend, maar de titels wijzen in elk geval op een divers aanbod. De komende tijd gaan de finalisten aan de slag met een coach en worden de liedjes opgenomen. Daarna zullen de vijf nummers te beluisteren zijn op de website van de RU. 

Welke van deze vijf inzendingen uiteindelijk het officiële Radboudlied zal worden, wordt tijdens de finale op 15 maart bekend gemaakt. De uiteindelijke winnaar krijgt €1.000 en mag het nummer opnemen in een studio. Die finale is tevens het eerste grote evenement van het lustrumjaar

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen